Zoontjens Boomprojecten lanceert een nieuw concept: Flexibilitree!

Klimaatdoelstellingen, verduurzamen en meer groen in de stad. Onderwerpen waar veel gemeenten jaren over kunnen bomen. Door vele redenen blijkt dit in de praktijk lastig haalbaar. Zoontjens Boomprojecten heeft dé Boomzame oplossing!

Met gepaste trots introduceert Zoontjens Boomprojecten de nieuwste telg: Flexibilitree. Met het concept van Flexibilitree realiseert u razendsnel, het gehele jaar door en tegen lage kosten uw vergroeningsambitie. Benut locaties waar een boom normaal niet kan groeien en kweek tegelijkertijd bomen in bakken voor toekomstige projecten.

Bomen plaatsen was nog nooit zo flexibel

Veel gemeenten en projectontwikkelaars lopen er in hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan dat doelstellingen omtrent het klimaat, verduurzaming en vergroening van steden niet kunnen worden behaald. Ondergrondse- en bovengrondse beperkingen zijn vaak een reden dat er geen ruimte voor bomen gecreëerd kan worden. Denk hierbij aan kabels en leidingen, maar ook aan parkeergarages en evenementen.

Een mobiele boomkwekerij, middenin de stad

Het plaatsen van bomen in onze boombakken is niet het einddoel van het concept Flexibilitree, het is eerder het startpunt. De bomen die in de boombakken geplant worden, kunnen hier een aantal jaar in doorgroeien. Hierna zullen zij weer plaatsmaken voor jonge bomen. De bomen die plaats moeten maken voor de nieuwe telgen, zullen vervolgens definitief in de volle grond worden geplant. In de gemeente, een project of ergens anders. Het grootste praktische voordeel is dat de bomen het gehele jaar door geplant kunnen worden. U bent niet meer afhankelijk van de beperkte periode van het plantseizoen. De boombakken functioneren hiermee als bomenkraamkamer in de openbare ruimte voor toekomstige boomprojecten.

Bewoners en natuur blij maken met een boomzaam resultaat

Niet alleen de mens, maar ook de natuur wordt blij van meer groen in de stad. Met Flexibilitree kunnen diverse boomsoorten met ieder hun eigen speciale kenmerken snel en gemakkelijk worden geplaatst. Zo zijn er groenblijvende bomen en bomen die bloeien in diverse periodes door het jaar heen. Hierdoor ontstaat een hoge biodiversiteit en een optimale seizoensbeleving voor de inwoners van de stad. Daarnaast wordt er lokaal CO2 en Stikstof gereduceerd, wat bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente?

Met het Flexibilitree concept plaatst u boombakken met een hoger doel, namelijk: locaties waar een boom normaal niet kan groeien, boomzaam benutten en tegelijkertijd bomen kweken in bakken voor toekomstige boomprojecten. Dit draagt bij aan het behalen van klimaatdoelstellingen, vergroenings- en verduurzamingsambities. Onze boombakken en bomen zijn snel en het gehele jaar door te leveren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze boombakken voor uw gemeente? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Boom•zaam

(bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

Duurzaamheid met de meest flexibele bomen die er zijn.

Vaak gebruikt in een kreet van positiviteit rondom het behalen van de klimaatdoelstellingen binnen een gemeente: Breda is boomzaam bezig!