Mobiele boomkwekerij

aan de Baandersstraat in Alblasserdam

Aan de Baandersstraat in Alblasserdam zijn wij betrokken bij een project dat zich volledig richt op de vergroening van de stad met behulp van onze Flexibilitree Boombakken. In samenwerking met de gemeente Alblasserdam hebben wij recent acht bomen ingeplant in de Meursingstraat te Alblasserdam. Over een tijd zullen deze bomen verhuizen naar de Baandersstraat. Hier konden door ondergrondse en bovengrondse beperkingen voorheen geen bomen geplant worden. Daarom hebben wij de bomen in de Flexibilitree Boombakken geplaatst. Met behulp van deze boombakken kan de Baandersstraat ondanks beperkingen toch vergroenen. En dat is precies wat de straat verdient: een groene uitstraling.

Groot onderhoud aan de straat

Ruim een jaar geleden besloot de gemeente Alblasserdam dat de Baandersstraat aan onderhoud toe was. Het riool dat er lag voldeed niet meer en boomwortels drukten de stoep en straat omhoog. Ook het verzakken van de grond en belasting door autoverkeer maakten groot herstel nodig. Er werd gestart met het aanleggen van twee nieuwe riolen en het rooien van bomen die geuroverlast veroorzaakten. Tijdens het opstellen van de plannen voor het herstel van de Baandersstraat, deelden de bewoners hun wensen en ideeën over de nieuwe inrichting van de straat. Over de beplanting in de straat werd de wens uitgesproken om bomen en beplanting voor vlinders en bijen toe te voegen. Hier is in de uitvoering rekening mee gehouden.

Baandersstraat kleurt groen

Door ondergrondse en bovengrondse beperkingen was het voorheen niet mogelijk om in de Baandersstraat bomen in de grond te planten. Om de straat toch te vergroenen met bomen, is ervoor gekozen om de bomen in Flexibilitree boombakken te plaatsen. Deze boombakken zijn flexibel en snel te plaatsen en wij hebben de bakken zo ontwikkeld dat ze op vele manieren kunnen worden ingezet. Zo worden ze gebruikt als verkoelend element in de stad, als snelheidsbeperking, ter vergroening van de openbare ruimte en als boomkwekerij tijdens bouwperiodes.

Een optimale seizoensbeleving

Een van de voordelen van de Flexibilitree Boombakken is dat deze bijdragen aan een hogere biodiversiteit in de stad. De boombakken zijn namelijk geschikt voor diverse boomsoorten. De diversiteit aan boomsoorten leidt tot een hogere biodiversiteit. Daarnaast kunnen we de boombakken voorzien van bomen die in verschillende tijden in het jaar bloeien. Hierdoor krijgen bewoners van de Baandersstraat een optimale seizoensbeleving, het hele jaar door.

 

Een ander bijzonder aspect van dit project, is dat de bewoners van de Baandersstraat en omgeving iedere twee tot drie jaar kunnen genieten van nieuwe bomen. Door bovengrondse beperkingen kunnen bomen in de Baandersstraat namelijk niet groot worden. Iedere twee tot drie jaar worden ze daarom gewisseld voor kleine bomen en genieten bewoners van een nieuwe seizoensbeleving. De grote bomen die plaats moeten maken voor de kleinere bomen, worden vervolgens geplant in andere projecten in Alblasserdam. Op deze manier fungeert de Baandersstraat als bomenkraamkamer voor andere projecten. De boombakken zijn hierdoor een duurzame en innovatieve keuze.

Nazorg door Zoontjens Boomprojecten

Na het vergroenen van de Baandersstraat in Alblasserdam met de Flexibilitree Boombakken, houdt het project voor ons niet op. De bomen zullen aandacht en verzorging nodig hebben om gezond te kunnen groeien. Dit is van cruciaal belang voor het succes van het boomproject in Alblasserdam. Onze eigen boomspecialisten voeren de nazorg van de bomen uit. Zij hebben de specifieke kennis waarmee zij de conditie van de bomen goed kunnen beoordelen. Door ook de nazorg door ons uit te laten voeren, kunnen wij optimale zorg voor de bomen garanderen.

Een boom was nooit zo flexibel

Dat de Baandersstraat in Alblasserdam vergroend kan worden met onze Flexibilitree Boombakken, heeft alles te maken met de flexibiliteit van de bakken. Zo zijn de boombakken niet alleen makkelijk en relatief snel door ons te leveren, je kunt ze ook nog eens op iedere denkbare plek in de stad plaatsen. Door een uniek irrigatiesysteem is de boombak niet afhankelijk van waterleidingen. Staat er een evenement of bouwproject op de agenda? Geen probleem, dan kunnen de boombakken eenvoudig weg worden gehaald! De boombakken zijn flexibel door hun snelle levering, flexibel in plaatsbaarheid en flexibel in toepassing.

‘Altijd groen’-garantie

Het project van de Baandersstraat in Alblasserdam laat perfect zien hoe onze Flexibilitree Boombakken ingezet kunnen worden ter vergroening van plaatsen waar dit eigenlijk niet mogelijk is. De werkzaamheden zijn in volle gang en vanaf week 48 in 2022 zullen de bewoners van de Baandersstraat kunnen genieten van het nieuwe groen in hun straat. Na het plaatsen van de boombakken nemen wij de nazorg uit handen. Hierdoor kunnen wij garantie geven op de door ons geleverde bomen. Uw boom is onze zorg, ook hier in de Baandersstraat te Alblasserdam.    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.