chasse promenade breda

Over Flexibilitree

Als jongste telg van Zoontjens Boomprojecten biedt Flexibilitree een oplossing om het hele jaar bomen te kunnen planten in lopende projecten. Zo kunnen vergroenings- en klimaatdoelstellingen worden behaald.

Powered by Zoontjens Boomprojecten

Met 28 jaar ervaring heeft Arjan Zoontjens een schat aan kennis opgebouwd. In maart 2016 is Zoontjens Boomprojecten opgericht en inmiddels een grote speler op het gebied van realisatie en onderhoud van boomprojecten in de openbare ruimte.

 

Zoontjens Boomprojecten richt zich op het planten en verplanten van bomen, inclusief het inrichten van groeiplaatsen. Deze kennis passen wij ook toe bij bomen in bakken en onze passie rondom groen op bijzondere plekken, zoals aan gevels. Alle projecten worden door onze eigen specialisten onderhouden. Van A tot Z is iedereen binnen ons bedrijf betrokken bij de projecten die we uitvoeren en onderhouden. Elke dag is voor ons bijzonder. De dynamiek van ons werkgebied, welke voornamelijk in stedelijk gebied is, kent vele mooie, groene uitdagingen.

 

De nazorg en onderhoud van al onze boomprojecten, wordt door onze eigen ervaren boomspecialisten en met behulp van de door ons zelf ontwikkelde Hybride ZBP watergeefunits uitgevoerd.

Bekijk Zoontjens Boomprojecten

De start van Flexibilitree

Het planten van bomen, inclusief goede groeiplaats in de openbare ruimte wordt steeds moeilijker. Hierdoor kunnen vergroenings- en klimaatdoelstellingen niet worden behaald. Daarnaast is het korte plantseizoen een beperking om alle bomen succesvol binnen de gestelde termijn te kunnen planten. Uit de praktijk is gebleken, dat bomen die in de tweede helft van het plantseizoen gerooid en geplant worden, uitvallen door de hoge temperaturen en droogte in het vroege voorjaar. Dit is een direct gevolg van de veranderende klimaatomstandigheden.

 

Hierdoor ontstond het idee voor een concept om een boombak te ontwikkelen die geschikt is om bomen in een airpot te kweken, om zo het hele jaar bomen te kunnen planten in lopende projecten. Door het kweken van bomen in airpot, ontstaat een kwalitatief zeer hoogwaardige kluit, met fijne haarwortels. Hierdoor is de boom direct in staat om water en voedingstoffen op te nemen. Hij heeft daar door in tegenstelling tot bomen uit de volle grond, geen last van verplantstress.

 

Ons concept biedt tevens een oplossing voor locaties waar een boom normaal niet kan groeien. Deze ruimte wordt nu toch groen ingericht en krijgt een gebruiksfunctie; bomen kweken in boombakken voor toekomstige boomprojecten. Zo draagt ook deze locatie bij aan klimaatdoelstellingen.

 

Flexibilitree; de boomzame en innovatieve keuze voor vergroening van de openbare ruimte.

Onze missie

Flexibilitree staat voor kennis, ervaring en vakmanschap. Met een ervaring van ruim 28 jaar in het bomenvak kennen we de boom van ‘top tot wortel’. Onze missie is om  opdrachtgevers te ontzorgen in het gehele traject van advies in de ontwerpfase tot realisatie en onderhoud van het project. Samen denken we mee over hoe klimaatdoelstellingen behaald kunnen worden en steden snel kunnen vergroenen. Wij willen vitale, biodiverse, klimaatbestendige maar vooral boomzame buitenruimtes creëren met behulp van onze flexibele boombakken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij vertellen u graag meer over onze werkzaamheden en helpen u snel en gemakkelijk stedelijk gebied te vergroenen. Boomzaam doen we samen! Laat gerust uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

Neem contact op