Toepassingen

Flexibel, duurzaam en gemakkelijk. Met Flexibilitree wordt uw stad razendsnel vergroend tegen relatief lage kosten. De boombakken zijn voor diverse doeleinden in te zetten ter vergroening van de stad.

Verkoeling in de stad

Met zomers die ieder jaar weer warmer worden, is het belangrijker dan ooit om in de openbare ruimte te zorgen voor voldoende verkoeling. Diverse onderzoeken laten zien dat meer bomen in de stad zorgen voor een lagere lucht- en gevoelstemperatuur. In de schaduw van een boom kan het soms 6 graden koeler zijn. Meer bomen, minder heat island effect!

Snelheids- beperking

Onze boombakken kunnen dienen als pilot of permanente voorziening voor snelheidsbeperkende maatregelen. In straten waar werkzaamheden worden verricht of evenementen plaatsvinden, kunnen de boombakken een remmende werking hebben tegen te hoge snelheden in het verkeer. Daarnaast kunnen de boombakken een geleidende functie hebben voor verkeer of voetgangers. De zijpanelen van onze boombakken zijn eenvoudig te voorzien van teksten, strepen, pijlen of andere uitingen.

Vergroening van openbare ruimte

Vergroening in de stad: groen maakt mensen blij! Niemand houdt van grijze gebouwen en pleinen. Groen betekent geluk en met meer bomen bloeit en leeft jouw stad!

 

Frisse lucht en verkoeling: bomen verwijderen koolstofdioxide uit de atmosfeer en helpen ons de effecten van klimaatverandering te verzachten. Daarnaast zijn bomen de airconditioners van moeder natuur ze geven je schaduw en verkoeling.

 

Om invulling te geven aan de gestelde klimaatdoelstellingen, wordt de noodzaak voor gemeenten om straten, winkelcentra en pleinen te vergroenen met de dag groter. Als de binnenstad groen en leefbaar is, wil men daar graag zijn en blijft men langer, wat economisch interessant is.

Mitigerende maatregel voor vleermuizen

Wanneer er werkzaamheden plaatsvinden of indien er bomen gekapt moeten worden in een omgeving waar vleermuizen aanwezig zijn, is het belangrijk dat de omgeving hetzelfde blijft. Onze boombakken zijn de perfecte tijdelijke oplossing zodat de lijnstructuren langs de route van en naar hun foerageergebied tijdelijk vervangen worden. Bomen kunnen hierna, zomer of winter, permanent in het project geplant worden.

Bomen kweken in bouwperiodes

Tijdens het bouwen in de stad is er op deze locatie voor langere tijd geen ruimte voor groen. Dit is een periode waarbij omwonende veel hinder ondervinden van geluid en een behoorlijke verstoring van de uitstraling van de omgeving. Onze boombakken kunnen ingezet worden om overlast te verminderen, daarbij kan deze bouwperiode financieel aantrekkelijk zijn. Het is mogelijk om jonge bomen in de bakken te plaatsen. Tijdens de bouwperiode, die tot wel drie jaar kan duren, kunnen de bomen flink doorgroeien. Na afronding van de bouw kunnen de bomen definitief in het project worden geplant. Jonge bomen zijn natuurlijk goedkoper dan volwassen bomen, wat de boombakken een relatief goedkope keuze maakt.

Als pilot voor projecten

Bent u er nog niet zeker van of het plaatsen van bomen het gewenste doel bereikt? Ook dan is Flexibilitree zeer geschikt. De boombakken zijn eenvoudig en relatief goedkoop te plaatsen als pilot, waarna besloten kan worden of de bomen permanent in een project geplaatst zullen worden. Dit voorkomt onnodig hoge kosten en lange procedures voorafgaand aan een project.

Flexibel, duurzaam en gemakkelijk. Dat is Flexibilitree!

De voordelen van Flexibilitree

  • Flexibel inzetbaar
  • Het hele jaar makkelijk te (ver)plaatsen
  • Relatief lage kosten
  • Boombakken zijn modulair: bij schade, snel herstel!
  • Het hele jaar bomen beschikbaar om in de boombakken te plaatsen
  • Bomen kunnen het gehele jaar uit de boombak in lopende projecten geplant worden
  • Bomen groeien in de boombak, waardoor grotere maat bomen worden geplant in het project. Dit is waardevermeerdering.
  • Geen vertraging in projecten door ecologische beperkingen
  • Geen extra overlast voor omwonenden en kostenbesparend: projecten kunnen in een keer worden afgerond doordat er geplant kan worden buiten het plantseizoen.
  • Lokaal kweken is lokaal CO2 en Stikstof reduceren

Nieuwsgierig naar de toepassingsmogelijkheden voor uw stad?

Bij Flexibilitree staan we klaar om u meer te vertellen over de mogelijkheden van onze boombakken.

Neem contact op