Onze speciale bomen

De bomen die wij planten in onze Flexibilitree boombakken zijn speciaal gekweekt in airpot, waardoor deze bomen gedurende het hele jaar kunnen worden ingezet. Dat maakt dat we niet meer aangewezen zijn op een plantseizoen.

Wat is een airpot?

Een airpot is een harde kunststof rand die de kluit van de boom boven de grond omringd. Deze zorgt ervoor dat er veel lucht bij de kluit kan komen, waardoor het aanmaken van haarwortels wordt gestimuleerd. Doordat de haarwortels richting de gaatjes groeien, krijg je geen ring/wurgwortels maar een mooie fijn verdeelde en sterke kluit.

 

Bomen die in airpot gekweekt zijn, hebben de perfecte kluit, vol met fijne haarwortels die direct in staat zijn om water en voeding op te nemen. Het resultaat: direct een mooie boom, zonder (verplant)stress. Het risico op uitval beperken wij hierdoor tot een minimum.

 

Neem contact op

Biodiversiteit creëren

Boomzaam is niet alleen vergroenen van de buitenruimte, met alle positieve gevolgen. Het is ook nadenken over de juiste boomsoort of combinatie van boomsoorten om meer biodiversiteit te creëren in onze leefomgeving. Biodiversiteit betekent niet alleen meer seizoensbeleving voor de mens, maar ook meer foerageer- en nestelmogelijkheden en daarmee natuurontwikkeling voor onze buitenruimte.

 

Door locaties te benutten waar bomen niet geplant kunnen worden en deze te gebruiken voor de Flexibilitree boombakken, betekent dit een enorme verrijking en daarmee uitbreiding van het groene areaal. Hierdoor ontstaat er een extra bijdrage aan het halen van de vergroeningsambities en klimaatdoelstellingen.

 

Wij hebben passie voor ons vak en veel kennis over het toepassen van boomsoorten in nagenoeg elke situatie, wij adviseren u graag of nemen u met veel plezier mee voor een inspirerende wandeling door onze kwekerij.

Wilt u meer biodiversiteit in uw stad creëren?

Bij Flexibilitree staan we klaar om u meer te vertellen over de mogelijkheden van onze boombakken.

Neem contact op