De buitenruimte vergroenen met een mobiele boomkwekerij?

Doe het met Flexibilitree! Flexi… wat? Ja, u leest het goed. Flexibilitree. Een nieuw concept. Of in ieder geval een bestaand concept in een nieuw jasje. Flexibilitree is de nieuwste telg van Zoontjens Boomprojecten. Een concept waarin duurzaamheid, flexibiliteit en eenvoud zijn gebundeld tot een oplossing waarmee vergroening in de stad dichterbij is dan ooit. In dit blog leest u meer over Flexibilitree en wat dit concept kan betekenen voor het behalen van vergroenings- en klimaatdoelstellingen in uw stad!

Direct vergroenen met bomen: nog nooit zo flexibel

Bomen staan niet direct bekend om hun flexibiliteit. Dat weten we. Maar met Flexibilitree is dit verleden tijd. Veel gemeenten of projectontwikkelaars moeten in hun werkzaamheden rekening houden met voldoende groen in de stad of in een project. Toch is dit niet overal haalbaar. Zij lopen er vaker tegenaan dat procedures lang duren of dat de locatie waar bomen geplant moeten worden niet geschikt is. Er kunnen kabels en leidingen liggen. Ook de aanwezigheid van ondergrondse ruimten, zoals parkeergarages, of tussentijdse evenementen op een plein, kunnen roet in het eten gooien.

Met de boombakken van Flexibilitree zijn dit geen issues meer. Door jarenlange kennis en ervaring te bundelen, hebben wij dé oplossing ontwikkeld voor een duurzame vergroening van stedelijk gebied. De Flexibilitree boombakken zijn zeer geschikt om jonge bomen in te planten. En het beste van alles: ze zijn razendsnel te plaatsen en verplaatsbaar! Moet een boom plaatsmaken voor werkzaamheden of een evenement? Dan verplaatst u de boombak gewoon. Zo worden locaties benut waar voorheen een boom niet kon groeien. Tegelijkertijd worden de bomen in bakken gekweekt voor toekomstige projecten.

De boomzame oplossing

Flexibilitree is dé boomzame oplossing op het gebied van vergroening in stedelijk gebied. Bij het plaatsen van de boombakken worden jonge bomen van diverse boomsoorten geplant. Dit creëert een hogere biodiversiteit en draagt tevens bij aan het lokaal reduceren van CO2 en Stikstof. De jonge boom kan vervolgens een aantal jaar doorgroeien in de unieke boombak, om vervolgens als volwassen boom definitief in de volle grond te worden geplant. Flexibilitree maakt dus van tijdelijk groen, permanent groen. Een echte mobiele boomkwekerij. Gewoon in jouw stad!

Flexibilitree: de voordelen op een rij

Het mag duidelijk zijn, met Flexibilitree zet je de juiste stap in het behalen van vergroenings- en klimaatdoelstellingen. Maar de voordelen van dit concept reiken verder dan dat. We sommen alle voordelen voor u op:

  • Mobiel en flexibel inzetbaar
  • Realiseerbaar voor relatief lage kosten
  • Het hele jaar door te (ver)plaatsen
  • Het stimuleren van biodiversiteit in stedelijk gebied
  • Eenvoudig te demonteren en vervoeren

Leest u graag meer over de vele voordelen van Flexibilitree? Bekijk dan eens onze pagina over de boombak en ontdek wat Flexibilitree voor uw gemeente of project kan betekenen.

Stedelijk gebied snel vergroenen

Met Flexibilitree wordt het behalen van klimaat- en vergroeningsdoelstellingen binnen uw gemeente makkelijker dan ooit. Flexibilitree is eenvoudig, snel en boven alles: flexibel. Heeft u behoefte aan een oplossing waarmee u snel en effectief uw stedelijk gebied kunt vergroenen? Dan bent u bij Flexibilitree aan het juiste adres! Neem gerust eens contact met ons op om te ontdekken wat wij voor uw gemeente of project kunnen betekenen.